З Днем Збройних Сил України

Ще не на повну ввійшло в традиційний календар «народних» свят офіційне державне професійне свято, яке по праву називаємо, за звичкою, Днем захисників Вітчизни. Молода країна, переживаючи не найкращі часи своєї історії, відстоюючи своє право на суверенітет і цілісність, святкує 6 грудня День Збройних Сил України, підкріплюючи живими прикладами мужності і слави українських військовослужбовців. І сьогодні ми, як ніколи, надаємо цьому святу нового змісту і значимості.


В рамках проведення заходів з нагоди святкування Дня збройних сил України, з метою вирішення завдань патріотичного виховання дошкільників, впровадження наступності виховання і навчання молодого покоління всіма ланками освіти, в ДНЗ №3 «Калинка» 5 грудня пройшло спортивне свято «Козацькі забави». Свою силу, вправність, кмітливість демонстрували дві збірні команди, до яких ввійшли представники батьків, вихованців дошкільного закладу та гостей – вихованців Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім.І.Харитоненка. Як ведеться, перемогли сильніші, хоча пам’ятні призи і подарунки отримали всі без виключення учасники змагань. А дівчатка, в свою чергу, привітали юних захисників Вітчизни та козачат українською піснею та запальним таночком.

До речі, це вже не перша зустріч вихованців цих двох начальних закладів: дошкільнятам полюбились походи – екскурсії на територію Кадетського корпусу, з відвідуванням музею закладу та цікавою і доступною для розуміння дітей розповіддю про історію Кадетського корпусу, його роль в історії України. А хлопчаки просто в захваті від зразків військової техніки і зброї!

Визначаючи пріоритетним напрямком роботи педколективу гуманістичне виховання дошкільнят, педагоги ДНЗ №3 одним із головних завдань ставлять перед собою завдання виховати громадянина – патріота. Вважаємо, що такі зустрічі як ніщо сприяють вирішенню цього завдання, впливаючи на свідомість через емоційне сприйняття дітьми навколишнього середовища та дорослих, що їх оточують.



Коваленко С. В., вихователь – методист ДНЗ №3,
Прийменко В. В., вихователь ДНЗ №3.

Немає коментарів:

Дописати коментар