Літо - час оздоровлення

І Н Ф О Р М А Ц І Я

про підсумки оздоровлення
дітей дошкільного віку влітку 2015 року
в Сумському ДНЗ (я-с) №3 «Калинка» м.Суми

Літо – час оздоровлення дітей. Сонце, повітря і вода – ефективні засоби для загартовуючих  процедур. Про ефективно організоване оздоровлення свідчить динаміка ваги, зросту, стан здоров’я, бадьорий настрій дитини. Літній день у дитячому садку – це ігри, розваги, праця в природі, активний рух, загартовуючі процедури: повітряні та сонячні ванни, прогулянки на свіжому повітрі, умивання прохолодною водою впродовж дня, масаж стоп ніг і миття ніг.
            З 01.06.2015 року витрати на організацію харчування   дітей для придбання свіжих овочів та фруктів у червні, липні, серпні 2015  року збільшилися:
за рахунок бюджетних коштів :
          - в групах раннього віку : на 0,44 грн.  в день;
            - в дошкільних групах : на 0,60 грн. в день;
за рахунок батьківської плати :
 - в групах раннього віку : на 0,60 грн.  в день;
            - в дошкільних групах : на 0,90 грн. в день.
і становили 12,1 грн в день в групах раннього віку та 16,50 в день в дошкільних групах.
            Спонсорські кошти для оздоровлення дітей в дошкільному   закладі в літній період не залучалися. Калорійність харчування була в межах норм.
             До літнього оздоровлення весь персонал закладу готувався заздалегідь.
З метою якісної організації роботи по оздоровленню дітей в літній період був складений  і погоджений з управлінням освіти і науки Сумської міської ради план роботи, який передбачав змістовну діяльність за всіма напрямками.                                                                       
Велику увагу педагоги закладу приділяли загартовуючим та оздоровчим заходам,  як у повсякденному життя , так і під час спеціально організованих заходів ( повітряні і сонячні ванни, ходіння босоніж по доріжкам здоров’я,  самомасаж стоп та долонь).
Під час проведення всіх заходів забезпечувалося дотримання основних принципів: послідовність , систематичність, індивідуальний підхід. Було створено всі умови для максимального перебування дітей на свіжому повітрі, відповідно віку тривалість відпочинку, достатню рухову  активність. 
З цією метою придбали велику кількість іграшок, спортивного обладнання, надувних басейнів. Велику допомогу при цьому надавали батьки.
            Для здоровя дітей дуже важливий і емоційний фон. Тому в садочку було заплановано і проведено розважальні заходи на свіжому повітрі, імпровізовані спектаклі, розваги, ігри.  Особливий емоційний настрій діти отримували під час проведення спортивних розваг,  малих олімпіад, козацьких забав, туристичних походів до річки, до парку, до краєзнавчого музею.
            Традиційними в закладі стали Свято Нептуна та Обжинки, під час проведення яких малята залучаються до багатої спадщини рідного народу, його звичаїв та традицій.
            Педагоги проводили багато цікавих екскурсій на луки до річки, в сад, на територію СНАУ. Ось де малята залюбки бігали, гралися , ловлячи барвистих метеликів, веселих коників-стрибунців, барвистих сонечок.
Цікаву та змістовну роботу проводили з дітьми вихователі в куточку лісу та на городніх ділянках. Вони піклувалися про рослини, кожен день поливаючи їх, оберігаючи від бурянів, розпушуючи землю.
            В куточку лісу збирали , сушили лікарські рослини: нагідки, глід, м’яту. Великим  стимулом до праці було вживання в їжу овочів, зелені з власних городів. Всього протягом літа в дошкільному закладі оздоровлено 83 дитини, що становить 30% від загальної кількості. Кількість дітей особливих
категорій оздоровлених влітку спостерігаємо в таблиці:
Назва категорії пільговиків
Загальна кількість дітей пільгової категорії
Із них оздоровлено влітку 2015 року
% від загальної кількості пільгової категорії
Малозабезпечені
10
10
100%
Багатодітні
8
8
100%
Чорнобильці
-
-
-
Сироти, напівсироти
2
2
100%
Діти, позбавлені батьківського піклування
-
-
-
Діти, батьки яких учасники АТО
5
5
100%



За матеріалами літнього оздоровлення в групах виготовлені буклети, ширми.

Немає коментарів:

Дописати коментар